Home Antarabangsa Bukan Masjid, Kuil LGBT Lebih Sesuai – Netizen

Bukan Masjid, Kuil LGBT Lebih Sesuai – Netizen

SHARE

Kuala Lumpur – Rata-rata netizen menyambut berita tentang penubuhan sebuah pusat sembahan yang membolehkan para penganut fahaman liberal dan LGBT menyembah Tuhan tanpa berkompromi dengan hawa nafsu mereka di Jerman dengan perasaan marah.

Pengguna Facebook dengan menggunakan nama Asyadie Nandaime melontarkan komen berterus terang dengan menggelarkan pusat sembahan yang bakal dibina di Norway pula sebagai “Kuil LGBT”.

Beberapa orang Mufti dan agamawan turut menegur dan memberikan pendapat bahawa apa yang dilakukan oleh kelompok liberal bersama Seyran Ateş, Elham Manea dan Zuriani Tan Sri Abd Khalid ( Ani Zonneveld) di Tiergarten, Jerman adalah sesuatu yang menyalahi amalan Islam sebagaimana yang diterima syarak.

Pusat sembahan tersebut, meletakkan Tuhan dan nafsu mereka sebagai sekutu yang tidak boleh dipisahkan.

Pengguna Facebook Adam Hafiz Al-Bani  melontarkan komen berikut :

Aurat, batas, imam, makmum, penganut, Kesedaran Mengabdi diri pada yang Esa tu dah ada tapi kesempurnaan lansung x da. Menyeleweng. Semoga Allah memberi mereka petunjuk dan menjadikan mereka manusia yang lebih beriman dengan cara yang betul.

Wathi Sam memberi contoh lojik berikut :

This is not right and we all know it, this is one way of manipulating the mind due to the alternative of thinking… one simple scenario is your right hand could never be your left hand but it can serve what each other hand served as right handed or left handed… stop this crazy mind manipulation …

Ahmad Ramadzan :

pendita Yahudi dan nasrani telah mengubah ayat-ayat Allah dalam kitab suci mereka (injil dan taurat) dengan tangan-tangan mereka sendiri . kini sekumpulan Orang Islam yang keliru mengikuti jejak langkah mereka itu. menafsirkan alquran mengikut nafsu dan fikiran mereka samalah dengan menukar ayat -ayat Allah sebagai mana yang di lakukan pendita-pendita Yahudi dan nasrani. Kerana yang mereka tentang dan lecehkan adalah ketetapan Allah juga.

Ratusan komen yang dimuatkan di dalam laman web menara.my mengecam, menegur dan ramai yang mendoakan supaya golongan ini diberikan Allah taufik dan hidayah.

Muhammad Hakimi Adam mendoakan mereka supaya kembali ke jalan Islam sebenar.

“Allah. Semoga Allah memberi hidayah kpd mereka semua utk kembali ke pangkal jalan islam yang sebenar.”

Ratusan komen lain boleh dibaca pada pautan berikut :

https://www.menara.my/larangan-solat-ketika-haid-satu-penindasan-imam-wanita/

https://www.menara.my/lagi-masjid-lgbt-bakal-dibina/

Comments