Home Tempatan Aplikasi GRADUAN x Waze bantu cari kerja

Aplikasi GRADUAN x Waze bantu cari kerja

SHARE

KUALA LUMPUR: Buat julung kali, GRADUAN bekerjasama dengan Waze, aplikasi lalu lintas dan nagivasi popular melancarkan GRADUAN x Waze bagi membolehkan pemandu mencari peluang pekerjaan berhampiran lokasi mereka.

Pengarah GRADUAN, Nabil Marie, berkata kerjasama itu menawarkan platform yang berdaya maju iaitu orang ramai mencari pekerjaan hanya menggunakan aplikasi Waze.

“Hanya klik GRADUAN dalam aplikasi berkenaan, Waze akan memberi lokasi pekerjaan dalam radius lima kilometer dari lokasi mereka.

“Mereka boleh menggunakan Waze untuk ke destinasi berkenaan. Orang ramai atau lepas universiti boleh menggunakan aplikasi berkenaan tanpa perlu menggunakan kaedah lama seperti mencari dalam portal pekerjaan di internet,” katanya di sini, hari ini.

Beliau berkata, setakat ini terdapat 100 syarikat yang sudah bekerjasama dengan GRADUAN untuk menawarkan pekerjaan antaranya Sime Darby dan Maybank.

“Mereka boleh mencari pekerjaan berhampiran rumah atau di mana mana sekalipun. Setakat ini, aplikasi ini sudah berada di Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Johor.

“Selain menawarkan pekerjaan, GRADUAN ingin membantu mereka untuk memudahkan cara atau teknik mencari pekerjaan sekali gus dapat mengurangkan pengangguran pekerjaan dalam negara,” katanya.

Berita Harian

Comments